2012.03.02. Alapítványi eszközök – adó 1%

Mar 02 2012
(0) Comments

Használatba vettük a február 22-én Veszprémben átadott alapítványi eszközöket.

Az idei évben 3 db laryngoscope lapocot, egy GPS navigációs készüléket, 2 db nagy teljesítményű LED-es, akkumulátoros kézilámpát, 2 db széles mérési tartományban működő fülhőmérőt és 3 db non-invazív maszkot kaptunk. Ez utóbbiak teljesen új eszköznek számítanak a mentésben. A megyében először Várpalota, Veszprém és Ajka próbálhatja ki őket, ezt követően a tapasztalatok függvényében történik majd a  folyamatos beszerzésük és rendszeresítésük. A maszk segítségével az olyan súlyos állapotú betegek ellátása javulhat, akik tüdejében folyadék gyűlik fel és emiatt súlyos fulladásos rosszullétük alakul ki.

A “04” Alapítvány minden évben a magánszemélyek befizetett adójának 1%-os felajánlásából és cégek, önkormányzatok hozzájárulásából nagy összegeket költ korszerű mentéstechnikai eszközök beszerzésére, a fogyó eszközök pótlására.

Ha Ön is hozzá szeretne járulni, hogy a várpalotai mentőautók is mindig a legkorszerűbb eszközökkel dolgozhassanak, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Veszprém megyei Mentőszervezet “04” Alapítvány javára! Az Alapítványról bővebben itt olvashat.