2011.06.25. Mozgalmas szombat éjszaka

Jun 26 2011
(0) Comments

Június utolsó szombat éjszakája megyeszerte mozgalmasan telt a Mentőszolgálatnál. Várpalota is kivette a részét ebből, hiszen a két autónk 5 beteg látott el ezen az éjen.

Az esetkocsi egy eszméletlenségig lerészegedett férfihoz ment Berhidára fél tíz körül, aki hányt, majd hányadékát aspirálta (belehelte), emiatt került életveszélyes állapotba. Intubálás, légúti leszívás után gépi lélegeztetéssel vittük a veszprémi kórház központi intenzív osztályára. Ezt követően Balatonakarattyára mentünk egy 4 sérültes balesethez, ahonnan egy, az első vizsgálatok alapján könnyű sérültet szállítottunk a baleseti ambulanciára. Éppen csak végeztünk a kocsi takarításával és az elhasznált eszközök visszapótlásával, megint egy részeg emberért kellett mennünk, ezúttal Ösküre. A páciens szállítás közben agresszívvá vált, ezért rendőri kísérlettel szállítottuk kórházba.

Mindeközben a mentőgépkocsink sem tétlenkedett. Miközben az esetkocsi is Berhidán volt az eszméletlen betegnél, ők is oda vonultak egy fulladó pácienshez, aki a kiérkezésük után nem sokkal meghalt. Azonnal újraélesztést kezdtek, melyet az időközben párhuzamosan indított veszprémi rohamkocsi személyzetével folytattak. Az újraélesztés sikeres volt, a beteget a rohamkocsi stabil állapotban adta át az intenzív osztályon. Az éjszaka közepén még egy bokatörést szenvedett fiatal lányt is beszállítottak a balesetire. Ebben a törésben is az alkohol volt a ludas.