2011.10.21. 60 éves Várpalota – mentési bemutató az évfordulón

Oct 21 2011
(0) Comments

A napokban  ünnepeltük Várpalota várossá nyilvánításának 60. évfordulóját. Ennek apropóján az elmúlt héten számos programot kínáltak a városlakóknak az ünneplésre. Ma egy mentési bemutatóval színesítették a palettát, melyen az együttműködő szervezetek (mentők, tűzoltók, rendőrség, katasztrófavédelem) mutatkoztak be a Thury-téren.

A feltételezés szerint egy személygépkocsi szenvedett balesetet, egy fő sérült meg súlyosan. A gépkocsiba szorult férfi mentése során a tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel először szétvágták az autót, majd a mentőszolgálat munkatársai rögzítették a sérült nyakát és a gerincét egy speciális eszközzel, ezt követően infúziót kötöttek be neki, majd kiemelték a gépkocsiból. A kárhely felderítése közben derült ki, hogy az autó veszélyes anyagot szállított, ami meggyulladt. Az anyag azonosítása céljából a tűzoltók leriasztották a Vegyi Felderítő Csoportot, mely helyszíni méréseket végzett. Az oltás idejére un. mozgóőrséget adott a mentőszolgálat. A baleset helyszínét a rendőrség biztosította.

A bemutató jó alkalom volt a társszervekkel való együttműködés gyakorlására, és nagy élményt jelentett a több mint 1000 iskolás számára is, akik végig értő kommentárból tudhatták meg, mi zajlik éppen.

A helyszínről tudósított a TV2, melyet itt nézhetnek meg.