2012.06.18. Kánikulai tanácsok

Jun 18 2012
(0) Comments

A jó idő beköszöntével néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni Önöknek!

 A meleg elsősorban az időseket, kisgyermekeket és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket, továbbá azokat veszélyezteti, akiknek valamilyen krónikus alapbetegségük van.
A nagy meleg elleni védekezésben az egyik legfontosabb a megfelelő folyadékpótlás ásványvíz vagy tea formájában, naponta lehetőleg nem kevesebb, mint 2 liter mennyiségben. Alkoholt folyadékpótlás ürügyén ne fogyasszunk!

 A hőség idején könnyű, szellős ruházat ajánlott, és fontos, hogy az ember fejét ne érje direkt napsütés, egyrészt az erős UV sugárzás, másrészt a napszúrás veszélye miatt.

Autóban még néhány percre, lehúzott ablak mellett se hagyjunk őrizetlenül kisgyermeket!

A nagy melegben romlik a koncentrációkészség, meghosszabbodik a reakcióidő, nagyobb a balesetveszély, ezért legyünk fokozottan óvatosak az utakon!

Ha lehetőségünk van rá, napközben többször menjünk légkondicionált helyiségbe!

A nyár beköszöntével megnő a vízi balesetek száma is, ezért kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a vízparton, strandon, medencékben fürdőző, azok környékén játszó gyermekekre. Úszni nem tudók viseljenek karúszót, vagy mellényt! A kerti tavakat, medencéket használaton kívüli időben zárják le, kerítsék körbe.

Várpalotai Mentőállomás dolgozói