2013.03.02. Fagyás, önakasztás, ajtófeltörés

Mar 02 2013
(0) Comments

Az elmúlt hét bővelkedett érdekes esetekben.

Hétfőn délelőtt riasztották az esetkocsit Várpalotára a belvárosba, hogy egy idős, egyedül élő embert nem láttak már három napja. A helyszínen, a beteggel az ajtón át kommunikálva a Bajtársak megállapították, hogy valószínűleg elesett, nem tud ajtót nyitni, a tűzoltók segítségére lesz szükség a bejutáshoz. Így is lett, a Pétfürdői Tűzoltóság emberei törték fel az ajtót, majd ezt követően az ellátást az esetkocsi személyzete kezdte meg. Kiderült, hogy az idős úrnak combnyaktörése van, ezért nem tudott közlekedni. Ellátás után ( rögzítés, fájdalomcsillapítás) a veszprémi kórház baleseti ambulanciájára szállították stabil állapotban. A helyszínt a rendőrség biztosította.

Ugyanezen a napon Ősibe vonult a mentőgépkocsi, mert egy szórólapokat kézbesítő hölgy az egyik családi ház udvarán földön fekvő idős urat talált. A kiérkező Bajtársak azon kérdésére, hogy mióta fekszik ott azt válaszolta, hogy kb.egy órája. Sérülései ezt nem támasztották alá, ugyanis a földdel érintkező testrészein már másodfokú fagyási nyomokat találtak, és testhőmérséklete is erősen lecsökkent. Ellátás után ( sebellátás, rögzítés, melegített infúzió és oxigén adása) őt is a baleseti ambulanciára szállították.

A hét közepén önakasztásról érkezett bejelentés a veszprémi Irányító Csoporthoz. A helyszínen a Bajtársak egy eszméletlen férfit találtak, akit ellátás után szintén Veszprémbe szállítottak.

A híreket minden pénteken a Hírcentrum Tv-ben is figyelemmel kísérhetik!