2013.03.16. Hóhelyzet

Mar 16 2013
(0) Comments

Az elmúlt két nap rendkívüli időjárása nehéz helyzet elé állította a Várpalotai Mentőállomás dolgozóit. A 14-én kezdődött havazás és az erős szél nyomán kialakult hóátfúvások, hóakadályok miatt közel 24 órán át megbénult a közlekedés a 8-as számú főúton mind Veszprém, mind Székesfehérvár irányába. A havazás kezdetétől a mai napig több mint 25 esetben nyújtottak segítséget kollégáink a bajbajutottaknak.

Mentőgépkocsink 14-én délután az M7-es autópálya szabadbattyáni leágazójánál történt 38 sérültes tömeges balesethez lett riasztva, ahonnan egy sérültet szállítottak a székesfehérvári kórházba. Hazajönni azonban csak másnap tudtak a 8-as út lezárása miatt. Eközben az esetkocsi a városban és környékén biztosította az ellátást. A betegeket átmenetileg a várpalotai kórházba szállítottuk, amíg nem vált lehetővé a közlekedés Veszprém irányába. Köszönet a kórház segítőkészségéért!

Számos kisebb sérülés, súlyos és kevésbé súlyos rosszulllét mellett egy kihűlt beteget is ellátott az esetkocsi. Őt már sikerült azonnal kórházba szállítani 15-én délután. A helyszínen melegített infúziót kapott, és speciális fóliával védtük a további hővesztés ellen.

15-én a szolgálatos személyzet mellett két mentőtiszt kolléga készenlétet adott a mentőállomáson. Szükség is volt rájuk, hiszen egy fiatal lánynak hóbuckába szorult a lába, súlyos térdkalács-sérülést szenvedett. A készenlétes mentőtiszt a Veszprémből riasztott mentőgépkocsi személyzetével együtt látta el a lányt, akinek nagy fájdalmai voltak. Az esetkocsi eközben egy fulladó betegnél volt Berhidán.

Gépjárműveink a zord körülmények ellenére eljutottak a betegekhez, várpalotai mentő nem szenvedett balesetet.

Ezúton szeretném megköszönni minden Bajtársamnak, hogy akár szolgálatosként, akár készenlétesként, a rendkívül embert próbáló helyzetben is helytálltak, és biztosították a bajba jutottak ellátását! Külön köszönet illeti a mentőgépkocsi személyzetét, akik a tomboló viharban, az autópályán balesetet szenvedettek mentésében vettek részt! Köszönöm a berendelt dolgozóknak, hogy az első hívó szóra szolgálatba álltak! Köszönet a várpalotai kórháznak és a városi orvosi ügyeletnek az együttműködésért!