2013.04.28. Mozgalmasan teltek az első tavaszi napok

Apr 28 2013
(0) Comments

Az első tavaszi napok mozgalmasan teltek a várpalotai mentőállomás dolgozóinak. A teljesség igénye nélkül néhány érdekes és kiemelkedő eset:

50 év körüli férfihez vonult az esetkocsi, akinél heveny szívinfarktust diagnosztizáltak. Protokoll szerinti ellátása után a balatonfüredi Szívkórházba szállították.

Csajágon látott el az esetkocsi egy ismert tüdőbeteget, aki fulladásról panaszkodott. Már a helyszínen intubálni és lélegeztetni kellett, gyógyszereket kapott. Életveszélyes állapotban szállították a veszprémi kórház központi intenzív osztályára.

26-án pénteken az esetkocsi 8 beteget látott el. Volt köztük epilepsziás, akinek rohama volt, örjöngő, akinek nyugtató injekciót kellett adni, stroke-s, akit lélegeztetve kellett a veszprémi kórház intenzív osztályára szállítani az idősotthonból. Este a péti Nitrogénművekben történt súlyos ipari baleset. Egy férfit kicsapó forró gőz égetett meg, súlyosan sérült. A veszprémi kórházból még aznap este Győrbe szállították. Már az éjszakás szolgálat vonult ki a várpalotai vasútállomáshoz, ahol egy férfi öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt. A kollégák már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A jó időben sokan veszik elő az autójukat, motorjukat, mennek kirándulni, kertészkedni. Legyünk nagyon óvatosak, hogy ne tragédiával végződjenek az első tavaszi napok!