Új mentőautót adtak át Várpalotán….

Apr 21 2018
(0) Comments

2018.04.03.

Új, modern esetkocsit adott át kedden a Várpalotai Mentőállomáson dolgozóknak Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Az ünnepélyes átadáson elhangzott, az OMSZ-nak 2017-ben kormányzati forrásból 193 új esetkocsi beszerzésére nyílt lehetősége mintegy 1,3 milliárd forint értékben. A gépjárművek folyamatosan érkeztek és álltak szolgálatba a mentőállomásokon. Az új, korszerű mentőautók egyike keddtől Várpalotán és térségében teljesít szolgálatot.

– A cél, hogy a mentők mindenhova odaérjenek időben. s mindenki időben megkapja a megfelelő orvosi ellátást.  Ezért van szükség a folyamatos fejlesztésekre. A mentőszolgálat szakemberei az elmúlt évben másfél millió kilométert tettek meg és több tízezer esetet láttak el Veszprém megyében – mondta el Csató Gábor. Az OMSZ főigazgatója kiemelte, amíg 2017-ben a kormányzat 1,3 milliárd forintot biztosított eszközbeszerzésre, addig 2018-ban már 1,9 milliárd forint áll a szervezet rendelkezésére, melyből összesen 117 új mentőautó beszerzésére nyílik lehetőség.

– Nagyon fontos a mai nap, hiszen egy olyan új esetkocsit adtunk át a Várpalotai Mentőállomás csapatának, amely a városban és a térségben élőket, az ő egészségüket fogja szolgálni az elkövetkező időszakban – mondta el az átadáson Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere hozzátette, az önkormányzat lehetőségeihez mérten próbálja segíteni a Várpalotai Mentőállomás folyamatos fejlesztését, a támogatásra a jövőben is számíthatnak az itt dolgozó szakemberek.

(Várpalotai Hírcentrum)