Mentők Napja…

May 24 2018
(0) Comments
Május 10.-én van a mentők születésnapja. Idén volt 70 éves az Országos Mentőszolgálat. Ezen alkalomból május 11.-én megnyitotta kapuit a várpalotai mentőállomás és nyílt napot tartott a kistérségből illetve helyből érkező óvodások és iskolások számára. 09 00-tól 14 30-ig közel 300 gyermek tett látogatást ezen alkalomból . Hat helyszínen ismerkedhettek a gyerekek és kísérőik a mentő munkával illetve az elsősegélynyújtás alapjaival életkoruknak megfelelően.

Képzeletben ledolgozhattak egy napot a mentőautóban mesés vetítés keretében a kisebbek, míg a nagyobbak ugyanitt egy elsősegélynyújtó applikációval ismerkedhettek.

Megtanulhattak játékosan mentőt hívni és ezt gyakorolhatták is.

Elsajátíthatták az eszméletlen beteg stabil oldalfektetését, videó felvételen bemutatva nekik , hogy nem a koruk és a méretük a lényeg hanem a végrehajtás technikája.
A Vöröskeresztes imitátorok segítségével elsajátíthatták a vérzéscsillapítás kivitelezését miután gumikesztyűt és védőruhát húztak.
Mindenki a korosztályának megfelelően kapott ízelítőt az újraélesztésből is egyszerre több babán gyakorolhatták ennek kivitelezését.
A valóságban is megszemlélhettek egy mentőautót és a benne lévő eszközöket ki is próbálhatták.
Miután körbejárták a feladatokat kilépve az állomásról egy interaktív játszótéren találták magukat ahol ugrálóvár és szabadtéri játékok várták őket.
Miután jól megszomjaztak és megéheztek minden gyermek részesült kürtős kalácsban, egy – egy cerbona szeletben és üdítőben. Ezen alkalomra egy torta is készült .
Köszönjük a támogatóknak, hogy  a rendezvényről a gyerekek élményekben gazdagon, se nem szomjasan és se nem éhesen térhettek vissza az óvodába és iskolába.
Köszönjük a pedagógusoknak és óvónőknek , hogy a gyerekeket elhozták hozzánk.
Támogatóink:
TESCO
Bátor Antal
Takács Zoltán és családja
Capucchino Cukrászda és Kávéház 
Árpád Étterem
Kun Szilárd és családja
Palota Diszkont KFT
Hírcentrum
Játszóház Várpalota
Vöröskereszt Várpalotai Szervezete
Várpalota Városi Könyvtár
Evangélikus Keresztyén Óvoda
Országos Mentőszolgálat
Piroska Borozó
Nélkülük a rendezvény nem jöhetett volna létre KÖSZÖNJÜK a résztvevők nevében is!
IMG_3214 IMG_3215 IMG_3219 IMG_3230 IMG_3232 IMG_3234 IMG_3235 IMG_3236 IMG_3237 IMG_3241 IMG_3245 IMG_3251 IMG_3253